HomeUncategorizedVilka svampar kan plockas i september och vad man ska laga från...

Vilka svampar kan plockas i september och vad man ska laga från dem: alternativ för läckra rätter

Vi kan med säkerhet säga att svampsäsongen är i full gång..

I september kan du återvända från en lugn jakt med en fångst av porcini-svamp, kantareller, honungssvamp, mjölksvamp, trumpeter, russula, saffransmjölksmössa, boletus, boletus, boletus och mossvamp..

När du går in i skogen, kom ihåg att det finns oätliga svampar som maskerar sig som sina ätbara motsvarigheter, och det är ganska framgångsrikt.För att undvika att göra ett misstag, var uppmärksam på ett antal yttre tecken som är karakteristiska för ätliga svampar: de har en naturlig och enhetlig färg, de ändrar inte färg efter skärning och har ingen ’kjol’ på stjälken.

Expert på onlinepublikationen BelNovosti, kocken Yulia Arkhipova rekommenderar att man samlar medelstora svampar – mycket unga bör ges möjlighet att växa, medan övervuxna svampar troligen redan har någon att äta – vi pratar naturligtvis om insekter.

På grund av det faktum att insamlade svampar förstörs ganska snabbt, skjut inte upp bearbetningen av dem förrän senare – septembersvampar kan fungera som en utmärkt grund för att förbereda varierade och välsmakande rätter.

Porcini-svamp kan kokas och sedan stekas i en stekpanna – som ett resultat kan du även servera en rik svampbuljong till middag.

De kan även serveras med potatis, ris, pärlkorn, pasta, grädde, aubergine och blomkål.

Du kan göra likadant med kantareller genom att steka dem.Alternativt kan du använda dem för att göra gräddsoppa, crepesoppa, quiche, frittata, gryta eller lägga till degen när du bakar bröd.

Aromatiska stekar tillagas ofta av honungssvampar, medan mjölksvamp vanligtvis inlagas och saffransmjölkslock inlagas.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna