Aubergine kan tillagas både koreansk och thailändsk, även om inte mycket är känt om det senare.
Men mellanmålet visar sig vara gott, originellt och lättare att tillaga än det verkar..
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, berättade för oss hur man lagar mat.
Du behöver:
Hur man lagar mat
1.Aubergine skärs i långa platta remsor, gnuggas med olja, strös med salt och peppar och bakas i ugnen förvärmd till 180-200 grader i 15-20 minuter.
2.Rosta jordnötterna i en torr stekpanna på medelvärme.Den ska vara brynt.
3.Hacka schalottenlök, pressa saften från limen, häll den över löken, tillsätt koriander, salladslök, vitlök och socker.Mal med en mixer till en homogen massa.
Tillsätt salt och kryddor efter smak.
4.Hacka jordnötterna, doppa auberginema i den förberedda dressingen och strö nötsmulor ovanpå.smaklig måltid!