Potatismos är inte alltid av den höga kvalitet vi förväntar oss..
Det kan finnas klumpar i skålen, vilket kommer att förstöra hela det positiva intrycket..
Ibland kan problemet vara en vattnig smak.För att undvika dessa brister måste du följa vissa regler, förklarar vår tidnings matlagningsexpert, kocken Yulia Arkhipova.
Vilka 3 viktiga punkter bör du inte glömma?
Välj stärkelsehaltig potatis
Endast dessa sorter är lämpliga för att göra potatismos.I det här fallet blir sidorätten luftig och av hög kvalitet.
Oftast har stärkelsehaltiga potatissorter ett strävt, strävt skal.
Skiva
Vissa hemmafruar kokar hela knölarna, vilket är det rätta beslutet.Men i det här fallet ska potatisen vara liten och enhetlig.
Därför kan du helt enkelt dela stora knölar i mindre bitar.
Torkning
Efter att du har kokat potatisen och tömt vattnet, stäng inte av värmen direkt och ta bort kastrullen.Du måste låta den stå i en halv minut på spisen.
Detta kommer att ta bort all överflödig fukt.