HomeUncategorizedHur man förbereder potatismos på rätt sätt: de viktigaste knepen avslöjade

Hur man förbereder potatismos på rätt sätt: de viktigaste knepen avslöjade

Potatismos är inte alltid av den höga kvalitet vi förväntar oss..

Det kan finnas klumpar i skålen, vilket kommer att förstöra hela det positiva intrycket..

Ibland kan problemet vara en vattnig smak.För att undvika dessa brister måste du följa vissa regler, förklarar vår tidnings matlagningsexpert, kocken Yulia Arkhipova.

Vilka 3 viktiga punkter bör du inte glömma?

Välj stärkelsehaltig potatis

Endast dessa sorter är lämpliga för att göra potatismos.I det här fallet blir sidorätten luftig och av hög kvalitet.

Oftast har stärkelsehaltiga potatissorter ett strävt, strävt skal.

Skiva

Vissa hemmafruar kokar hela knölarna, vilket är det rätta beslutet.Men i det här fallet ska potatisen vara liten och enhetlig.

Därför kan du helt enkelt dela stora knölar i mindre bitar.

Torkning

Efter att du har kokat potatisen och tömt vattnet, stäng inte av värmen direkt och ta bort kastrullen.Du måste låta den stå i en halv minut på spisen.

Detta kommer att ta bort all överflödig fukt.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna