HomeUncategorizedHur man lagar thailändsk kyckling: överraska din familj med en originalrätt

Hur man lagar thailändsk kyckling: överraska din familj med en originalrätt

Många människor kunde bekanta sig med det thailändska köket under turistresor eller när de besökte specifika restauranger..

Det kan definitivt kallas en av de mest originella..

Det thailändska köket låter dig titta på välbekanta matprodukter från ett helt annat perspektiv, konstaterade vår tidnings kulinariska expert, kock Yulia Arkhipova.

Hur lagar man kyckling enligt ett thailändskt recept?

Lista över ingredienser

– 700 gram kycklingfilé;
– 200 ml kokosmjölk;
– en sked salt och två skedar socker;
– fem vitlöksklyftor;
– kryddor (en halv liten sked curry, en kvart tesked vardera gurkmeja, svartpeppar och koriander, en halv stor sked citrongräs);
– olja för stekning (använd helst kokosolja).

Matlagningsmetod

Det är värt att notera att enligt detta recept ska kycklingen delas i skivor och grillspett ska användas för stekning.Först förbereder vi marinaden.Lägg alla angivna kryddor, hackad vitlök, socker, salt och kokosmjölk i en mixerskål.Det är den speciella marinaden som kommer att ge kycklingen dess ovanliga ljud.

Om du gillar det kryddigt, tillsätt mer chilipulver och ingefära.Låt kycklingen ligga i marinaden i minst en och en halv timme.

Sedan börjar vi steka i kokosolja.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna