HomeUncategorizedHur man förbättrar kvaliteten på potatismos: inte alla hemmafruar vet

Hur man förbättrar kvaliteten på potatismos: inte alla hemmafruar vet

Potatismos blir inte som vi planerat varje gång.

Därför är det värt att bekanta dig med de grundläggande teknikerna som gör att din tillbehör blir ännu bättre.

Kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings kulinariska expert, berättar om vad som kan vara användbart för oss i det här fallet.

Vilka hemligheter är värda att veta?

Koka inte potatis i stora mängder vatten

Om du inte vill att den färdiga purén ska ha en vattnig eftersmak behöver du tillsätta en liten mängd vatten.Det behöver bara täcka knölarna.

Olja

För att göra potatisen lite mer smakrik och rik, tillsätt lite vegetabilisk olja under tillagningen.Du kan ersätta den med en liten bit smör.

Detta kommer också att påskynda tillagningsprocessen.

Salt

Purén kan bli smaklös om du glömmer att tillsätta salt direkt under tillagningsprocessen.Om du lägger till komponenten till redan beredd potatis kommer detta inte att förbättra situationen.

Grön

För att göra purén mer smakrik behöver du bara tillsätta örter under tillagningsprocessen.Det räcker med att introducera vanliga stjälkar under tillagningsprocessen för en anständig arom.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna