Potatismos blir inte som vi planerat varje gång.
Därför är det värt att bekanta dig med de grundläggande teknikerna som gör att din tillbehör blir ännu bättre.
Kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings kulinariska expert, berättar om vad som kan vara användbart för oss i det här fallet.
Vilka hemligheter är värda att veta?
Koka inte potatis i stora mängder vatten
Om du inte vill att den färdiga purén ska ha en vattnig eftersmak behöver du tillsätta en liten mängd vatten.Det behöver bara täcka knölarna.
Olja
För att göra potatisen lite mer smakrik och rik, tillsätt lite vegetabilisk olja under tillagningen.Du kan ersätta den med en liten bit smör.
Detta kommer också att påskynda tillagningsprocessen.
Salt
Purén kan bli smaklös om du glömmer att tillsätta salt direkt under tillagningsprocessen.Om du lägger till komponenten till redan beredd potatis kommer detta inte att förbättra situationen.
Grön
För att göra purén mer smakrik behöver du bara tillsätta örter under tillagningsprocessen.Det räcker med att introducera vanliga stjälkar under tillagningsprocessen för en anständig arom.