HomeUncategorizedSå gör du perfekt potatismos: Koka potatisen i denna vätska istället för...

Så gör du perfekt potatismos: Koka potatisen i denna vätska istället för vatten

Många matälskare tror att hemligheten bakom perfekt potatismos är att tillsätta mycket smör..

Det finns faktiskt ingen anledning att gå överbord med den feta ingrediensen..

För att maträtten ska få en ljus smak måste du använda ett annat kulinariskt trick.

Men kom först ihåg hur du brukar tillaga potatismos.

Troligtvis lägger du de skalade knölarna i en kastrull och fyller med vanligt vatten.

’Självklart, med vatten! Vilken annan vätska kan du laga nattskugga i?” – många kommer nog att bli förvånade.

Men det är bättre att termiskt bearbeta potatis till potatismos i. mjölk!

Denna rekommendation delades av Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti onlinepublikation inom matlagningsområdet, en kock och en fjärdeklassig bagare.

Hur man lagar potatis på rätt sätt för potatismos

La du de skalade knölarna i pannan? Häll mjölk över grönsakerna!

Om den vita drycken är väldigt fet kan du späda den lite med vanligt vatten.

När potatisen är klar, häll av mjölken, ’bearbeta’ den återstående grönsaken i pannan med en mos, häll i en ny portion vit dryck och tillsätt ett par bitar smör.

Dessutom kan du lägga till helfet gräddfil.

Efter noggrann blandning får du den perfekta purén: läcker, mör och krämig.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna