De som använder en maskin för att göra kaffe behöver bara följa instruktionerna som medföljer för att få en välsmakande och aromatisk dryck..
Men om du föredrar kaffe tillagat i en turk (cezve), rekommenderar experten från BelNovosti-nätverkets publikation, kocken Yulia Arkhipova att noggrant övervaka tid och temperatur – det slutliga resultatet beror mycket på dessa parametrar.
Hur länge att brygga turkiskt kaffe
För att göra kaffe i en cezve, placera först malda bönor och socker i den.Efter detta, fyll behållaren med vatten så att vätskan når den smalaste delen av halsen och skicka den sedan till spisen och sätt på låg värme.
När man lagar turkiskt kaffe använder turkiska recept traditionellt ett förhållande på 1 gram nymalet pulver per 10 milliliter vatten.
Socker tillsätts efter smak.
När du ser skum på ytan, ta genast bort Turken från värmen och vänta 1-2 minuter tills kaffet svalnar.
Efter den angivna tiden, sätt tillbaka cezve på spisen och upprepa hela cykeln två gånger.