Koka äggröra. Det verkar, vad kan vara enklare?.
Många amatörkockar är helt övertygade om att de kan klara av skapandet av denna enkla rätt utan problem..
Men det finns flera nyanser som måste beaktas!
Ett misstag och de stekta äggen blir inte särskilt välsmakande.Dessutom kan en misslyckad konsistens inte uteslutas.
Dåligt stekt vit, helt härdad eller helt rinnig gula, brist på ljus smak.
Bekanta problem? Det betyder att du fortfarande inte känner till reglerna för tillagning av äggröra!
Hur förbereder man den perfekta frukosten? Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för onlinepublikationen Belnovosti, en kock och bagare i den fjärde kategorin, delade med sig av sina hemligheter.
Att välja rätt olja
Lagar du alltid äggröra i solrosolja? Förgäves!
Det är bättre att använda smör! Tack vare denna produkt kommer maträtten att få en ljus smak.
Skär av proteinet
Knäcka ett ägg försiktigt i en stekpanna? Förblev äggulan intakt och spred sig inte?
Mycket bra! Nu är din uppgift. skära i proteinet.
Skär i den fortfarande genomskinliga delen av ägget, som ligger närmare äggulan.
För vad? Så att proteinet kokar jämnt.Annars händer det att ägget redan är bränt i kanterna, men närmare mitten förblir det otillräckligt tätt.
Salta inte äggulan
Förresten, om äggulan som nämndes i föregående stycke.Salta det inte!
Du kan strö salt på vitorna.Men inte äggulan! Annars kommer denna del av ägget inte att ha det mest aptitliga utseendet.
Det är bättre att salta smöret i förväg.Då behöver du inte strö kryddan på äggröran alls.
Tillagning på låg värme
När det tillagas på hög värme bränns smöret snabbt.
Som ett resultat kommer äggröran inte att ha den mest behagliga smaken.
Därför måste du steka äggen på låg värme.