HomeUncategorized'Är du säker på att du kan steka vanliga ägg?': kocken avslöjade...

’Är du säker på att du kan steka vanliga ägg?’: kocken avslöjade fyra regler – många vet inte tricket

Koka äggröra. Det verkar, vad kan vara enklare?.

Många amatörkockar är helt övertygade om att de kan klara av skapandet av denna enkla rätt utan problem..

Men det finns flera nyanser som måste beaktas!

Ett misstag och de stekta äggen blir inte särskilt välsmakande.Dessutom kan en misslyckad konsistens inte uteslutas.

Dåligt stekt vit, helt härdad eller helt rinnig gula, brist på ljus smak.

Bekanta problem? Det betyder att du fortfarande inte känner till reglerna för tillagning av äggröra!

Hur förbereder man den perfekta frukosten? Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för onlinepublikationen Belnovosti, en kock och bagare i den fjärde kategorin, delade med sig av sina hemligheter.

Att välja rätt olja

Lagar du alltid äggröra i solrosolja? Förgäves!

Det är bättre att använda smör! Tack vare denna produkt kommer maträtten att få en ljus smak.

Skär av proteinet

Knäcka ett ägg försiktigt i en stekpanna? Förblev äggulan intakt och spred sig inte?

Mycket bra! Nu är din uppgift. skära i proteinet.

Skär i den fortfarande genomskinliga delen av ägget, som ligger närmare äggulan.

För vad? Så att proteinet kokar jämnt.Annars händer det att ägget redan är bränt i kanterna, men närmare mitten förblir det otillräckligt tätt.

Salta inte äggulan

Förresten, om äggulan som nämndes i föregående stycke.Salta det inte!

Du kan strö salt på vitorna.Men inte äggulan! Annars kommer denna del av ägget inte att ha det mest aptitliga utseendet.

Det är bättre att salta smöret i förväg.Då behöver du inte strö kryddan på äggröran alls.

Tillagning på låg värme

När det tillagas på hög värme bränns smöret snabbt.

Som ett resultat kommer äggröran inte att ha den mest behagliga smaken.

Därför måste du steka äggen på låg värme.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna