HomeUncategorizedFörrätt - eld: hur man förbereder grönsaker läckert med bara salt

Förrätt – eld: hur man förbereder grönsaker läckert med bara salt

Receptet nedan är otroligt enkelt.Ändå gillas det resulterande grönsakssnacket av alla utan undantag.

Som kocken Yulia Arkhipova, en expert på BelNovosti-nätverkets publikation, säger till oss, kan nästan alla grönsaker användas för att förbereda denna beredning – olika typer av kål, morötter, rödbetor, daikon, sötpotatis, vitlök, etc.etc..

Endast auberginer är inte lämpliga, även om de också kan läggas i burkar efter förstekning.

Så, när du har valt grönsakerna till din aptitretare, skär dem i stora bitar och lägg dem i en stor skål.

Tillsätt salt här (rekommenderas 2% av den totala volymen, men det är bättre att lita på din egen smak).

Krossa dem lite med händerna och låt dem sitta tills saften dyker upp.

Efter detta, för över grönsakerna i burkar och fyll med gott, rent vatten.Du måste lägga till peppar och ärtor till varje burk, och, om så önskas, ett dillparaply och ett lagerblad.

För att få aptitretaren att jäsa snabbare, häll en sked gammal saltlake i burkarna.

För första gången, utan saltlake, börjar ’surkålen’ jäsa på den andra eller tredje dagen.Om du använder saltlake tar processen ungefär en och en halv dag.

Det är också viktigt att tänka på temperaturen i rummet – ju varmare det är i köket, desto snabbare börjar jäsningen.

Glöm inte att genomborra innehållet i burkarna med en träpinne flera gånger om dagen, och efter två till tre dagar ska arbetsstycket skickas till kylskåpet för ytterligare mognad. .

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna