HomeUncategorizedVilket kött ska man välja för att få en perfekt kebab: hals,...

Vilket kött ska man välja för att få en perfekt kebab: hals, bakkvart eller filé

En välsmakande kebab är inte bara resultatet av en lyckad marinad och en skicklig kock, utan också av rätt val av kött.

I detta sammanhang bestämde experten på BelNovosti online-utgåva, kocken Yulia Arkhipova, att berätta vilket kött som är bättre att köpa om du planerar att laga en god och saftig kebab från den.

Om vi pratar om fläskkött är de bästa alternativen nackdelen och bringan.

Dessa delar innehåller tillräckligt med fett – under stekning kommer det att ’smälta’, vilket resulterar i att kebaben blir otroligt saftig.

Nacken har en mjuk konsistens och delikat smak, medan bringan anses vara mer fyllig på grund av fettlagren.

Sirloin är lika populär, men eftersom den nästan inte innehåller något fett blir kebaben torrare.

Du kan kombinera ryggbiffen med fetare delar eller ha olja i marinaden, vilket gör att saftigheten ökar.

Slutligen, om du måste ta hand om kött från baksidan av fläsket, förbered dig på att det är hårdare och behöver en längre marinad.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna