En välsmakande kebab är inte bara resultatet av en lyckad marinad och en skicklig kock, utan också av rätt val av kött.
I detta sammanhang bestämde experten på BelNovosti online-utgåva, kocken Yulia Arkhipova, att berätta vilket kött som är bättre att köpa om du planerar att laga en god och saftig kebab från den.
Om vi pratar om fläskkött är de bästa alternativen nackdelen och bringan.
Dessa delar innehåller tillräckligt med fett – under stekning kommer det att ’smälta’, vilket resulterar i att kebaben blir otroligt saftig.
Nacken har en mjuk konsistens och delikat smak, medan bringan anses vara mer fyllig på grund av fettlagren.
Sirloin är lika populär, men eftersom den nästan inte innehåller något fett blir kebaben torrare.
Du kan kombinera ryggbiffen med fetare delar eller ha olja i marinaden, vilket gör att saftigheten ökar.
Slutligen, om du måste ta hand om kött från baksidan av fläsket, förbered dig på att det är hårdare och behöver en längre marinad.