Att laga pasta anses vara en mycket enkel kulinarisk procedur..
Och ändå är det väldigt lätt att göra ett misstag..
Många lägger till exempel pasta i vattnet för tidigt.
Yulia Arkhipova, expert på onlinepublikationen Belnovosti inom matlagningsområdet, en kock och en fjärdeklassig bagare, betonar: produkten måste vara i en snabbt kokande vätska.
Att lägga pasta i kallt vatten är ett stort misstag.
Att skicka produkten i varmt, men ännu inte kokande vatten är också en felaktig åtgärd.
Varför ska pasta hällas i snabbt kokande vatten?
Svaret är enkelt: utan att uppfylla detta villkor kommer maträtten inte att bli perfekt.
Om pastan hamnar i kallt eller otillräckligt varmt vatten, kommer det istället för en fullvärdig måltid att visa sig vara en smaklös, klibbig massa.
Men om du häller pasta i den bubblande vätskan kommer de inte att hålla ihop och kommer att visa sig vara så aptitretande som möjligt.
En viktig punkt med salt
Det finns ytterligare en viktig nyans: när vattnet kokar, skynda inte att omedelbart hälla i pastan.
Tillsätt först salt i vätskan och släng först sedan i pastan.
Om du tillsätter salt i kallt vatten kommer dess temperatur att stiga för länge.
Om du saltar efter att du tillsatt pastan riskerar du att få en rätt med ojämn smak.