Hittills kan kyckling säkert kallas en av de mest populära köttprodukterna.’.
Som experten på BelNovostis nätupplaga, kocken Yulia Arkhipova, förklarar, beror detta delvis på att denna typ av kött kan kokas, stekas, stuvas och bakas.
Följaktligen, och utbudet av rätter som kan tillagas av kyckling, är fantastiskt i sin prakt: det här är soppor, huvudrätter, snacks, sallader, smörgåsar och mycket mer.
Våra preferenser varierar: vissa människor gillar vingar i kyckling, andra är galna i bröst, medan andra föredrar att äta skaft uteslutande.
Det bör dock inte glömmas bort att inte alla delar av fågeln är friska.Vissa av dem rekommenderas att begränsas eller helt uteslutas från kosten.
Den mest ohälsosamma delen av kycklingen
Kycklingskinn förtjänar denna ’titel’ eftersom det innehåller farliga klorföreningar, ett ämne som används för att behandla fjäderfä av vissa producenter och vissa butiker för att få fågeln att se bra ut.
Dessutom bör man vara försiktig med kycklingens inre organ, inklusive inälvorna.
Lungorna hos fjäderfä kan innehålla listeria (bakterier) som är resistenta mot värmebehandling.Ganska stort antal bakterier finns också i kråset.
Dessutom bör vingar inte avnjutas, eftersom de tenderar att tillagas med mycket fett och kryddor, vilket påskyndar kroppens åldrande.
Den hälsosammaste delen av kycklingen
Om du nu undrar vad du fortfarande kan äta i kyckling, här är svaret – den hälsosammaste delen av kyckling är det skinnfria bröstet.