Det kan finnas många recept på pilaff, men kravlistan för den färdiga rätten kommer alltid att vara ungefär densamma..
Riset ska vara smuligt och aromatiskt och inte likna vanlig gröt..
Därför är det viktigt att bli av med bristerna i samband med beredningen av denna orientaliska maträtt, påminner kocken Yulia Arkhipova, en expert på matlagningsområdet för vår tidning.
Vilka misstag är viktiga att bli av med?
Ris urval
Inte alla typer av ris är generellt lämpliga för denna maträtt.Vanligtvis förenklar tillverkaren uppgiften och gör en speciell notering på produktförpackningen.Hoppa därför inte över denna information.
Brist på fett
Klassisk pilaff tillagas inte bara med vegetabilisk olja: lammfett är en viktig komponent.Som ett resultat blir pilaffen precis rätt mängd fett och smak.
Brist på kryddor
Om du studerar sammansättningen av kryddor avsedda för pilaff kommer du att se många namn.Äkta pilaff tillagas verkligen med mycket kryddor.
Glöm därför inte användningen av kryddor.