HomeUncategorizedVarför våra mormödrar samlade påsar med körsbärsblad: hemligheten avslöjas

Varför våra mormödrar samlade påsar med körsbärsblad: hemligheten avslöjas

De till synes ’oväsentliga’ delarna av körsbäret, som bladen, kan ha en betydande inverkan på vår hälsa och vårt välbefinnande..

Expert från BelNovosti-nätverkets publikation, kocken Yulia Arkhipova, berättade för oss vilka fantastiska egenskaper körsbärsblad kan skryta med – det var inte för inte som våra mormödrar samlade påsar av dem.

Vilka är fördelarna med körsbärsblad

Det är dags att sluta betrakta körsbärsblad som avfall, eftersom de innehåller många användbara ämnen: tanniner, vitaminer, antimikrobiella ämnen, organiska syror och amygdalin.

Dessa komponenter har en gynnsam effekt på människors hälsa, stärker blodkärlen och minskar därmed risken för hjärt-kärlsjukdomar.Dessutom gör ämnen från körsbärsblad vårt immunförsvar starkare och förbättrar ämnesomsättningen.

De skyddar vår kropp från infektioner och upprätthåller tarmhälsa.

Hur man använder körsbärsblad

Det enklaste och förmodligen därför populära sättet är att göra te.

För att brygga en kopp av en hälsosam och aromatisk dryck bör du lägga till en tesked torra löv i ett glas kokande vatten och låt dra i 10-15 minuter.

Andra användningsområden

Körsbärsblad kan användas i matlagning.De läggs till inlagda gurkor och inlagda tomater, vilket ger produkterna en speciell smak och arom.Bladen fungerar också som ett naturligt konserveringsmedel, förhindrar ruttnande och ökar hållbarheten.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna