HomeUncategorizedVarför tillsätta stärkelse till färs för kotletter: ett beprövat kulinariskt trick

Varför tillsätta stärkelse till färs för kotletter: ett beprövat kulinariskt trick

Kotletter dyker upp på våra bord med avundsvärd regelbundenhet..

Av denna anledning har experten på BelNovosti onlineutgåva, kocken Yulia Arkhipova en fråga: varför vet inte alla hemmafruar att det är möjligt att göra maträtten ännu mer välsmakande och aptitretande tack vare den vanligaste stärkelsen.

Låt oss tillsammans ta reda på varför vi ska inkludera denna oväntade ingrediens i sammansättningen av köttfärs.

Ett substitut för ägg

Ibland gör de ägg som tillsätts färsen för rinnig och kotletterna för kompakta.

Stärkelse har inga sådana nackdelar: det binder köttet, vilket gör att kotletterna inte kan sönderdelas under stekning, och de förblir mjuka, saftiga och förlorar inte sin form.

Längre hållbarhetstid

Enligt kockar som aktivt använder stärkelse för att förbereda kotletter förblir de på detta sätt färska i flera dagar.Hela denna tid tappar inte maträtten kvalitet och behåller sin smak.

De är smakligare och saftigare

På grund av det faktum att fukten med hjälp av stärkelse förblir inuti kotletterna blir de mycket saftigare och mer aptitretande.

Hur mycket stärkelse som ska tillsättas

För varje 500 g köttfärs behövs 3-4 matskedar stärkelse, som kan vara antingen majsstärkelse eller potatisstärkelse.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna