Att laga kvalitetsris är en användbar färdighet för alla hemmafruar, eftersom du alltid kan servera en utmärkt mångsidig tillbehör..
Men det kan finnas svårigheter med denna typ av spannmål..
Det är ris som kan hålla ihop och koka till gröt, minns kocken Yulia Arkhipova, expert på matlagningsområdet för vår tidning.
Därför har kockar sina egna intressanta tekniker för att laga den perfekta sidorätten.
Varför täcker erfarna kockar till exempel pannan med en handduk när de kokar ris?
Som det visar sig är detta ett väldigt enkelt sätt att göra sidorätten smulig och smakrik.Tack vare detta trick kommer överflödig vätska att lämna pannan, men ånga kommer att finnas kvar.
Som ett resultat blir sidorätten välsmakande och rik.Denna teknik kan också användas när man tillagar italiensk risotto eller uzbekisk pilaf.
Att använda hemligheten är enkelt.
Ta en kökshandduk av lämplig storlek och kasta den över kastrullen efter att ha kokat upp vattnet.Täck även toppen med ett lock.