Det visar sig att hemligheten med att göra den perfekta friterade levern är att tillsätta. strösocker..
Det verkar som att en söt komponent bara kan förstöra rätten..
När det används på rätt sätt gör socker faktiskt levern godare och mjukare.
Yulia Arkhipova, en expert inom det kulinariska området för Belnovosti-nätverkets publikation, kock och bagare i den fjärde kategorin, talade om det ovanliga kulinariska tricket.
Hur man använder socker innan man kokar levern
Det hela är väldigt enkelt: innan du lägger levern i stekpannan måste produkten ströas med en liten mängd socker.
Som ett resultat kommer två positiva effekter att uppnås på en gång.
För det första blir maten mjuk.Levern kommer definitivt inte att härda och kommer att bli mycket öm: gourmeter kommer att bli glada.
För det andra kommer smaken på rätten att förbättras.Det händer ofta att levern är bitter.Strösocker döljer bara denna bitterhet.Men tillsatsen hjälper behagliga aromer att avslöja sig.
En viktig punkt: du kan inte överdriva det med socker.När allt kommer omkring är målet för kocken att få stekt lever, och inte någon form av sötma.En nypa strösocker räcker för att mjuka upp levern och befria den från bitterhet.