Stekt potatis är lätt att tillaga endast vid första anblicken: svårigheter uppstår ofta på den kulinariska vägen..
Därför, istället för aptitretande bitar av gyllene färg med en stekt skorpa, kan du få en konstig massa som du inte ens vill prova..
Därför rekommenderar vår tidnings matlagningsexpert, kocken Yulia Arkhipova, att inte glömma de viktigaste kulinariska misstagen.
Vad är de?
Ung potatis
Det är bäst att använda dessa potatisar för att koka: de kommer att vara idealiska som tillbehör.Men för stekning bör du välja äldre potatis så att rätten blir smakrik och av hög kvalitet.
Brist på olja
Många människor är rädda för att tillsätta tillräckligt med olja, eftersom detta gör rätten mer kaloririk och skadlig.Men du bör först förstå att stekt potatis inte har något att göra med rätt näring.
Därför är det bättre att förbereda en godare maträtt genom att tillsätta en tillräcklig mängd vegetabilisk olja.
Inga tillsatser
För att göra potatisen mer god kan du smälta en bit ister i en stekpanna innan du steker.Om du inte vill använda köttprodukter, tillsätt sedan smör.
Detta kommer att hjälpa till att uppnå en skorpa.