HomeUncategorizedVarför professionella kockar tillsätter kaffe när de kokar pasta: effekten kommer att...

Varför professionella kockar tillsätter kaffe när de kokar pasta: effekten kommer att överträffa dina förväntningar

Visste du att professionella kockar tillsätter kaffe när de lagar pasta?

Vi berättar varför du bör följa deras exempel.

Varför du ska tillsätta kaffe när du gör pasta

Du ska inte tillsätta kaffe i själva pastan, utan i tomatsåsen till den.Kaffet minskar surheten.

Det är inte svårt att förbereda en sådan sås.Koka hackade tomater eller tomatpuré i ett par minuter i en stekpanna med lite olivolja.

Tillsätt sedan salt, peppar, en nypa socker och krossad vitlök (en klyfta) och koka såsen på lägsta värme i 5 minuter.

Medan såsen sjuder gör du kaffet.Lös upp en kvarts tesked kaffegranulat i 50 gram kött- eller grönsaksbuljong, häll i såsen.

Eller så kan du koka naturligt kaffe och lägga till ett par skedar.Efter tillsats av kaffet, rör om såsen, koka upp och stäng av.Kan tillsättas till pasta.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna