HomeUncategorizedVarför olivier blev till mos: ett fatalt misstag av värdinnor har namngivits

Varför olivier blev till mos: ett fatalt misstag av värdinnor har namngivits

Någon som har en idé om hur en kvalitetsolivier ser ut.

Salladen har inte bara utmärkta smaker, den har också en hyfsad konsistens.

Men vissa värdinnor får gröt i stället för en kvalitetssallad.Det visar sig att det beror på ett fatalt misstag, konstaterar kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings expert på matlagning och matlagning.

Vilket fel vi pratar om

Det bör inte glömmas att en av huvudkomponenterna i den klassiska olivier är potatis.Den ger rätten ’tyngd’, en tät konsistens och framhäver de andra komponenterna på ett vackert sätt.

Valet av produkt är därför oerhört viktigt.

Om potatisen kokas blir det ingen sallad: potatisens konsistens förvandlar rätten till gröt.Det är därför värt att välja potatissorter som kan hålla sin form.

Men kokta sorter är mycket bra för potatismos.

Det är också värt att komma ihåg att det också är värt att klä olivierna först före servering: annars blir komponenterna mjuka.På grund av detta finns det också en hög risk att förstöra salladen genom att förvandla den till mos.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna