HomeUncategorizedVarför lägga till läsk och socker när du steker lök: inte alla...

Varför lägga till läsk och socker när du steker lök: inte alla hemmafruar vet

Många tror att stekning av lök är den enklaste kulinariska uppgiften, som även en person utan erfarenhet lätt kan klara av..

Men allas lök blir olika..

Det är värt att förstå att kvaliteten på hela maträtten till stor del beror på denna komponent, säger kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings kulinariska expert.

Därför introducerar vissa erfarna hemmafruar speciella ytterligare komponenter i processen att steka lök.

Vad ger det?

Rollen av läsk

Om du bara lägger till en nypa läsk kommer den stekta löken bokstavligen att förvandlas.Grönsaken kommer att ha en vacker färg och en mycket behaglig smak.

Dessutom neutraliserar läsk den specifika lukten av lök.

Varför tillsätta socker?

Men det här kulinariska tricket gör att du kan skämma bort dig själv med riktiga karamelliserade lök, som kommer att bli ’höjdpunkten’ i varje maträtt.

Det räcker med att lägga till en halv tesked socker för en positiv effekt.

Förutom vanligt socker kan du även lägga till rör och farinsocker.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna