Det finns en kulinarisk myt: ’Ju längre köttet marineras, desto mörare och aptitligare blir det.’.
Tyvärr uppmärksammar många gourmeter denna ’regel’ och lämnar bitarna i marinaden länge..
Ibland är marineringstiden 12 timmar, eller ännu mer.Det här är väldigt dåligt!
Håll inte köttet i den sura vätskan för länge, annars får du en dålig maträtt.
Denna rekommendation delades av Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti onlinepublikation inom matlagningsområdet, en kock och en bagare i fjärde klassen.
Varför man inte ska marinera kött för länge
Alltför lång exponering av kött för en sur miljö förändrar produktens konsistens till det sämre.
Konsistensen på långmjukade köttbitar förstörs: de blir hårda igen.
Som ett resultat blir den färdiga maträtten ’gummiaktig’: ingen ömhet eller saftighet.
För att undvika detta resultat, marinera inte kött i mer än 12 timmar.
I de flesta fall räcker det med en halvtimme för att köttbitarna ska få önskad konsistens och bli så mjuka som möjligt.