HomeUncategorizedVarför kött inte kan marineras längre än 12 timmar: en obehaglig konsekvens...

Varför kött inte kan marineras längre än 12 timmar: en obehaglig konsekvens – varje gourmet behöver veta om detta

Det finns en kulinarisk myt: ’Ju längre köttet marineras, desto mörare och aptitligare blir det.’.

Tyvärr uppmärksammar många gourmeter denna ’regel’ och lämnar bitarna i marinaden länge..

Ibland är marineringstiden 12 timmar, eller ännu mer.Det här är väldigt dåligt!

Håll inte köttet i den sura vätskan för länge, annars får du en dålig maträtt.

Denna rekommendation delades av Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti onlinepublikation inom matlagningsområdet, en kock och en bagare i fjärde klassen.

Varför man inte ska marinera kött för länge

Alltför lång exponering av kött för en sur miljö förändrar produktens konsistens till det sämre.

Konsistensen på långmjukade köttbitar förstörs: de blir hårda igen.

Som ett resultat blir den färdiga maträtten ’gummiaktig’: ingen ömhet eller saftighet.

För att undvika detta resultat, marinera inte kött i mer än 12 timmar.

I de flesta fall räcker det med en halvtimme för att köttbitarna ska få önskad konsistens och bli så mjuka som möjligt.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna