En av de mest obehagliga situationerna i köket kan vara följande: du serverar de perfekta kotletterna med en skorpa, men när du smakar på dem visar sig de vara råa inuti..
Detta kan hända vilken hemmafru som helst..
För att skydda dig från ett sådant misslyckande är det värt att veta om de viktigaste orsakerna, förklarar vår tidnings kulinariska expert, kocken Yulia Arkhipova.
Varför var inte kotletterna genomstekta?
Du tog inte hänsyn till typen av kött
Det är värt att komma ihåg att kotletter baserade på rött kött steker mycket längre än fjäderfäprodukter, så denna punkt är alltid värd att ta hänsyn till.
Volym
Ju större produkt du har, desto större är risken att rätten inte hinner steka.Därför bör du alltid koka medelstora kotletter.
Annars kan produkten brinna på utsidan, men förbli rå på insidan.
Lök
Ibland kan anledningen vara att du hackat löken för stort.Att skära med en kniv ökar också stektiden.
Om du vill att kotletterna ska koka snabbare, mal grönsaken med en köttkvarn eller mixer.