När man lagar kokt potatis kastar många erfarna kockar en citronskiva i det bubblande vattnet.
Detta görs för att skapa ett surt medium.Men varför behöver en nattskatta det sistnämnda?.
Denna fråga besvarades av Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti-nätverksutgåvan inom matlagning, en kock, bagare i den fjärde kategorin.
Varför koka potatis med en citronskiva
Knappast någon gourmet kommer att gilla vattniga och överkokta potatisar.
För att undvika detta kulinariska missöde bör vattnet surgöras lite.
Så snart vätskan i kastrullen kokar slänger du i en citronskiva (en citronskiva räcker till en och en halv liter vatten).
Den sura tillsatsen säkerställer att potatisen behåller sin form, inte spricker, överkokar, faller sönder eller blir vattnig och smaklös.
Och det finns ingen anledning att frukta att citronen kommer att förstöra maträtten.
Tvärtom kommer en skiva citrusfrukt att ’ge’ kokta potatisar en intressant smaknot, som säkert kommer att tilltala många älskare av god mat.Var noga med att prova det!