HomeUncategorizedVarför du inte ska hälla salt på kolen när du lagar kebab:...

Varför du inte ska hälla salt på kolen när du lagar kebab: det är inte många som vet om det

Det finns många knep och knep i samband med processen att laga kebab, vars författare lovar att köttet på kolet kommer att bli otroligt gott och doftande.

Ett sådant trick är användningen av salt för att släcka elden från droppande fett.Svaret på frågan om salt verkligen effektivt kan uppfylla de funktioner som tilldelats det delas av experten på BelNews nätverksutgåva, kocken Yulia Arkhipova.

Varför salt inte fungerar

Resultaten av kemisk analys visar att bordssalt (NaCl) helt enkelt smälter när det värms upp till 800 grader, men vid högre temperaturer börjar det förångas.

Följaktligen kan salt inte kallas ett effektivt medel för att släcka lågor på kol.

Vid upphettning kan salt dessutom börja ’skjuta’ på kolen.

Experiment visar att för att lyckas släcka en eld måste man hälla en hel skopa salt på den.

Det är svaret på varför du inte ska använda salt för att släcka en brand när du lagar kebab: det är inte bara ineffektivt, det är också osäkert.

Vad ska man släcka elden med

Det kanske säkraste sättet att släcka glöd som börjat brinna under en kebab är att ta bort köttspetten, röra om i glöden med en eldgaffel och sätta tillbaka kebaben på plats.

Tidigare nämnde vi 4 livsmedel som du inte bör äta med ägg.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna