I brådska fryser vissa värdinnor ofta en stor klump mat i frysen.’.
Men som experten på nätverksutgåvan ’BelNovosti’ Yulia Arkhipova berättade är detta inte det bästa och mest praktiska alternativet.
Den första anledningen är att du måste spendera mycket mer tid på avfrostning när du lagar mat.
Dessutom kan en del av maten gå tillbaka in i frysen, vilket utan tvekan kommer att ha en negativ inverkan på kvaliteten.
Om du inte planerar att laga allt på en gång bör du dela upp maten i portioner.
När det gäller frukt och grönsaker är det bekvämare att frysa dem först på en bakplåt eller skärbräda i ett enda lager och sedan överföra dem till en lufttät påse.
På så sätt fryses varje frukt separat och du kan bara ta den mängd mat du behöver när du behöver den.
Låt oss slutligen dela med oss av ytterligare ett tips: det är praktiskt att använda isformar för att frysa vätskor.På så sätt kan du förvara buljonger, drycker, tomatpuré och såser i små portioner.När kuberna är frysta kan de överföras till en påse.
Tidigare berättade vi för dig hur sovjetiska hemmafruar förberedde sallad ’Mimosa’.