HomeUncategorizedVarför du inte kan värma soppan: av okunnighet gör många hemmafruar detta...

Varför du inte kan värma soppan: av okunnighet gör många hemmafruar detta misstag

I många familjer, särskilt stora, tillagas soppa i flera dagar samtidigt..

Men experten från BelNovosti-nätverkets publikation, kocken Yulia Arkhipova, avråder från att göra detta, och ger flera skäl som argument emot..

Vi bör börja med det faktum att när den värms är rätten inte längre lika aptitretande och attraktiv jämfört med hur den var färsk.

Grönsaker, spannmål, pasta och baljväxter blir kokta, och buljongen blir grumlig.

Men det här är inte så illa: uppvärmda första kurser blir ofta osäkra för hälsan.

Risken för förgiftning är särskilt stor om soppan förvaras varmt i flera timmar – många hemmafruar lämnar pannan på spisen tills den svalnar helt innan de sätts i kylen.

Om du har en liknande vana, försök att bli av med den så snart som möjligt – detta råd är särskilt relevant i varmt väder.

Saken är att kött, fisk eller kycklingbuljong fungerar som ett utmärkt näringsmedium för patogener, som börjar aktivt föröka sig vid temperaturer från 5 till 65 grader.

För varje minut ökar antalet mikrober och därmed risken att få magbesvär eller matförgiftning.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna