Innan de äter skurna tomater tar många gourmeter bort fröna från frukten..
Det här är vad folk gör som tror att tomatbitar ska vara så täta som möjligt..
Ganska ofta används denna kulinariska teknik när man förbereder grönsakssallad.
Kocken tar bort den mjukaste delen av frukten i förväg så att skålen inte blir ’våt’.
Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti onlinepublikation inom matlagningsområdet, en kock och en fjärdeklassig bagare, rekommenderar dock inte att göra detta.
Varför du inte ska ta bort frön från tomater
Faktum är att den del av frukten där fröna finns är just den mest doftande.
Det är därför det är dumt att beröva tomater den saftigaste delen.
Dessutom är frön en källa till en betydande mängd föreningar som är fördelaktiga för kroppen.
Det enda fallet när du ska skära ut fröna från tomater är om det finns en motsvarande instruktion i receptet.
Till exempel, när du förbereder ägg i napolitansk stil, måste tomater fortfarande bli av med den mest saftiga delen.