HomeUncategorizedVarför brinner dina pommes frites alltid? Ta reda på hur du fixar...

Varför brinner dina pommes frites alltid? Ta reda på hur du fixar det

Oavsett vilka utländska rätter som dyker upp på ryssarnas bord, är stekt potatis fortfarande en favorit..

Men för att förhindra att laga middag orsakar sorg för hemmafrun, måste du använda små knep som för alltid kommer att eliminera behovet av att rengöra en bränd bakplåt efter stekning av potatis..

Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, berättade för oss hur man lagar mat.

Förbered knölarna som vanligt och skär dem i strimlor.Lägg i ett durkslag, skölj noga under rinnande vatten och torka.

Detta måste göras för att avlägsna stärkelse och överflödig fukt från ytan, som är den främsta orsaken till att potatis bränns.

Placera stekpannan på elden, häll tillräckligt med vegetabilisk olja i den och värm upp den.

Potatis (det bör inte vara för många av dem) kan läggas ut först efter att ytan på pannan är väl uppvärmd.Kom ihåg att en dåligt uppvärmd bakplåt är den främsta orsaken till misslyckad stekning.

Under de första 3 minuterna, stek potatisen på hög värme (men inte full) och blanda ordentligt med en spatel utan avbrott.

Detta är mycket viktigt, det kommer omedelbart att börja bruna jämnt och få en gyllene färg.Sedan måste du minska värmen och täcka pannan med ett lock, men kontrollera fortfarande med jämna mellanrum och glöm inte att röra om innehållet.

Du kan tillsätta salt 5-10 minuter innan den är klar.Om du gör detta först kommer potatisen att släppa saft, och överskottsfukten hjälper skivorna att hålla sig på ytan.

Om så önskas, i detta skede, kan du lägga till lök, som du först hackar fint, det kommer att lägga till en speciell arom och smak.

För att enkelt komma ihåg sekvensen av åtgärder, lär dig tungvridaren:

Torka, värm, häll mycket olja, tillsätt inte salt omedelbart.Följ dessa regler, och den stekta potatisen kommer att bli perfekt, de kommer inte att hålla sig till pannan, de blir gyllenbruna och aptitretande.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna