HomeUncategorizedVarför är vissa äggulor orange och andra gula? Låt oss ta reda...

Varför är vissa äggulor orange och andra gula? Låt oss ta reda på vilka som är hälsosammare

Du har säkert märkt att vissa ägg har orange gulor och andra har gula gulor.

Vi berättar om äggulans färg påverkar äggens hälsosamhet.

Vilka ägg är hälsosammast: med ljus eller blek gula

För några år sedan publicerade den amerikanska vetenskapliga tidskriften Journal of Food Science en studie som besvarade denna fråga.

Forskarna fann att färgglada äggulor innehåller mer vitaminer och fleromättade omega-3-fettsyror.

Enligt författarna till studien beror detta på att ljusa äggulor är karakteristiska för ägg från gårdshöns.

Sådana hönors kost är rikare på karotenoider, vilket är det som gör gulan ljus.

När det gäller äggets näringsvärde har äggulans färg ingen betydelse: ägg med en blek gula innehåller lika mycket protein, fett och kalorier som ägg med en ljus gula.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna