HomeUncategorizedVar ska man plantera pumpaskörden: för de som inte vet vad man...

Var ska man plantera pumpaskörden: för de som inte vet vad man ska göra med grönsaken

Pumpa är en verkligt universell grönsak, det är bara synd att få människor vet om det..

Som kocken Yulia Arkhipova, expert på BelNovosti-nätverkets publikation, sa, pumpa är lämplig att frysa, göra sylt och desserter, såväl som att äta den färsk..

Se därför till att hålla en del av skörden fräsch så att du senare kan förbereda juice, grytor, kassler, grönsakstillägg, och lägga till gröten.

Den andra delen – skadade frukter och sådana som inte har stjälkar – ska skickas till frysen, först skäras i kuber och förpackas i påsar eller behållare.

Dessa preparat är också lämpliga för grytor eller bakverk.

Var noga med att förbereda konserverad pumpa – sylt är särskilt gott, för vilket du behöver 1 kg pumpamassa, 1 citron, 1 kg socker och kanel och ingefära efter smak.

Skär maten i bitar och låt puttra på svag värme tills saften börjar sticka ut, koka sedan i 20 minuter, svalna i 2-4 timmar, koka i ytterligare 20 minuter och rulla ihop.

Ett annat sätt att använda grödan är att torka den.I framtiden kan torkad pumpa läggas till soppor, grytor och andra rätter.Du kan torka pumpabitarna i en dehydrator eller ugn.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna