Pumpa är en verkligt universell grönsak, det är bara synd att få människor vet om det..
Som kocken Yulia Arkhipova, expert på BelNovosti-nätverkets publikation, sa, pumpa är lämplig att frysa, göra sylt och desserter, såväl som att äta den färsk..
Se därför till att hålla en del av skörden fräsch så att du senare kan förbereda juice, grytor, kassler, grönsakstillägg, och lägga till gröten.
Den andra delen – skadade frukter och sådana som inte har stjälkar – ska skickas till frysen, först skäras i kuber och förpackas i påsar eller behållare.
Dessa preparat är också lämpliga för grytor eller bakverk.
Var noga med att förbereda konserverad pumpa – sylt är särskilt gott, för vilket du behöver 1 kg pumpamassa, 1 citron, 1 kg socker och kanel och ingefära efter smak.
Skär maten i bitar och låt puttra på svag värme tills saften börjar sticka ut, koka sedan i 20 minuter, svalna i 2-4 timmar, koka i ytterligare 20 minuter och rulla ihop.
Ett annat sätt att använda grödan är att torka den.I framtiden kan torkad pumpa läggas till soppor, grytor och andra rätter.Du kan torka pumpabitarna i en dehydrator eller ugn.