HomeUncategorizedVar kom traditionen i Sovjetunionen ifrån att äta först, tvåa och kompott...

Var kom traditionen i Sovjetunionen ifrån att äta först, tvåa och kompott till lunch: detta hade en speciell betydelse

I Sovjetunionen fanns det som ni vet en tradition att äta först, tvåa och kompott till lunch..

Vi pratar om ursprunget till denna fast förankrade tradition.

Varifrån kom traditionen att äta först, tvåa och kompott?

Den så kallade trippelnäringsstandarden uppfanns under efterkrigsåren, då mycket arbete måste göras för att återuppbygga landet.

Portioner i matsalar var strikt beräknade i termer av volym, kalorier och näringsinnehåll.

Dieten för en medborgare i Sovjetunionen berodde på nivån av fysisk aktivitet och specialitet.

I tunga industrier krävde lunch 2 200 kalorier per dag, för metallurger och gruvarbetare – mer än 2 500 kalorier.

Lunch för kunskapsarbetare var cirka 1 400 kalorier.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna