HomeUncategorizedVad ska man tillsätta i vattnet när man kokar färska ägg så...

Vad ska man tillsätta i vattnet när man kokar färska ägg så att skalen lossnar av sig själva: kocken har avslöjat hemligheten

Att försiktigt skala färska hårdkokta ägg är inte så svårt.

Vad ska läggas till vattnet när det kokar, så att skalet lossnar av sig själv, berättar experten från nätverksutgåvan ’Belnovosti’ inom matlagning, kock, bagare i fjärde kategorin Yulia Arkhipova.

Hur man kokar färska ägg så att de är lätta att skala

Häll kallt vatten i en kastrull, lägg försiktigt i äggen.De ska vara helt täckta med vatten.

Ha inte bråttom att sätta kastrullen på spisen, låt äggen ligga kvar i vattnet i 5-10 minuter.

Tillsätt en matsked salt, efter kokning, sänk värmen till låg, stäng av värmen efter 5 minuter, låt äggen ligga i pannan i ytterligare 5 minuter.

Häll kallt vatten i en separat skål, tillsätt en matsked vinäger och överför försiktigt äggen.De bör svalna helt.De kommer att skala mycket lätt.

Tidigare berättade experten vad man skulle laga mat från svamp.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna