Att försiktigt skala färska hårdkokta ägg är inte så svårt.
Vad ska läggas till vattnet när det kokar, så att skalet lossnar av sig själv, berättar experten från nätverksutgåvan ’Belnovosti’ inom matlagning, kock, bagare i fjärde kategorin Yulia Arkhipova.
Hur man kokar färska ägg så att de är lätta att skala
Häll kallt vatten i en kastrull, lägg försiktigt i äggen.De ska vara helt täckta med vatten.
Ha inte bråttom att sätta kastrullen på spisen, låt äggen ligga kvar i vattnet i 5-10 minuter.
Tillsätt en matsked salt, efter kokning, sänk värmen till låg, stäng av värmen efter 5 minuter, låt äggen ligga i pannan i ytterligare 5 minuter.
Häll kallt vatten i en separat skål, tillsätt en matsked vinäger och överför försiktigt äggen.De bör svalna helt.De kommer att skala mycket lätt.
Tidigare berättade experten vad man skulle laga mat från svamp.