HomeUncategorizedVad ska man lägga till sylt för att det ska hålla längre...

Vad ska man lägga till sylt för att det ska hålla längre och inte mögla: bara naturliga ingredienser

Sylt med mögel rekommenderas inte för konsumtion.Även om man tar bort de första groddarna kan man knappast vara säker på att inga svampsporer finns kvar i burken..

För att förhindra att sylten blir möglig använder hemmafruar socker.Ju mer du häller i det, desto längre håller arbetsstycket..

Det finns andra beprövade sätt att skydda sylt från mögel, förutom socker.

Citronsyra

Per kilo bär- eller fruktmassa måste du tillsätta en tredjedel av en tesked citronsyra.

Tillsätt pulvret fem minuter innan det är klart.Sylten möglar inte bara, utan blir inte heller söt.

Askorbinsyra tros ha en liknande effekt, men experter rekommenderar inte att du använder detta botemedel.

Honung

Ett annat naturligt konserveringsmedel är honung, som också har antimikrobiella egenskaper.

Pektin

Inte bara naturligt, utan också ett användbart ämne.Äppelpektin förlänger hållbarheten på sylt.Gör dess konsistens tjockare, gör att du kan minska mängden socker med 2 gånger.

Tidigare berättade vi för dig hur man gör frodiga kålpajer.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna