Havregrynsgröt för många är standarden för frukost, med förbehåll för principerna för korrekt näring..
Rätten har verkligen extraordinära välgörande egenskaper..
Men smaken av gröt kan alltid förbättras med hjälp av vissa tillsatser, föreslår kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings kulinariska expert.
Vilka tillsatser gör havregryn godare och hälsosammare?
Honung
Detta är ett utmärkt substitut för socker, vilket kommer att göra gröten mycket godare, sötare och rikare.Honung bör läggas till en färdig maträtt, eftersom värmebehandling kommer att beröva produkten dess fördelaktiga egenskaper.
Kokosmjölk
Om du inte har provat havregryn med kokosmjölk, är det definitivt värt att förbereda en sådan aptitretande maträtt.Tack vare denna tillsats kan du använda mindre socker.
Kokosmjölk har också en unik och behaglig smak.Du kan också lägga till lite kokosflingor och oraffinerad kokosolja.
Nötter med kanderade frukter
Dessa komponenter bör först blötläggas i vatten och torkas.Nötterna är förhackade för att göra rätten mer enhetlig.
Bananer
Smaken av bananer passar perfekt till havregryn, så rätten kommer att bli otroligt imponerande och hälsosam.