En av de vanligaste grönsakerna i köket är rödbetor.Förrätter, vinterpreparat och sallader tillagas av den..
Och allt detta är fortfarande hälsosam mat..
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, berättade för oss hur man förbereder en rejäl och originell rödbetssallad.
Du behöver:
Hur man lagar mat
1.Koka rödbetorna mjuka, skala, skär i tunna skivor, strimlor eller cirklar.
2.Lägg rödbetorna i en skål och strö över 1/4 kopp rödvinsvinäger.
3.Blanda balsamvinäger (3 msk.l.), olivolja (1 msk.l.) och tillsätt en sked kokt, kylt vatten.
4.Hacka salladsgrönsakerna och häll den förberedda dressingen över dem.
5.Äpplen måste skäras på samma sätt som rödbetor, nötter och selleri ska hackas.
6.Lägg sedan det gröna i salladsskålen, följt av rödbetor, äpplen och selleri.
Salta och peppra efter smak och lust, strö över nötter och ost och servera.smaklig måltid!
Tidigare berättade vi för dig hur man lagar potatiskotletter – de är väldigt goda.