HomeUncategorizedVad man ska laga med auberginer för vintern: ett utsökt recept

Vad man ska laga med auberginer för vintern: ett utsökt recept

Medan hemmafruar fortfarande har ledig tid som inte behöver läggas på att kontrollera hembyggnaden, har du tid att rulla ihop några burkar med aubergine-snacks..

Vanligtvis är paprika eller tomater i sig täckta av tomatsås, men aubergine i den här versionen är inte värre..

Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, berättade för oss hur man lagar mat.

Du behöver:

  • aubergine 500 gr.
  • tomater – 500 gr.
  • lök 1 st.
  • vitlök 2 klyftor.
  • salt, mald svartpeppar och socker efter smak.
  • vegetabilisk olja 3 msk.l.
  • grön.
  • Hur man lagar mat

    1.Rena auberginer måste skalas och köttet skäras i tärningar, saltas och lämnas i 15-20 minuter.

    2.Finhacka löken och tomaterna.

    3.Stek auberginerna tills de är gyllenbruna och lägg på hushållspapper.

    4.I samma stekpanna fräs löken på låg värme i 10 minuter.

    När det blivit genomskinligt och mjukt, lägg i tomaterna och stek i ytterligare 10 minuter.

    5.Den färdiga såsen ska svalna.Tillsätt kryddor och mal vitlöken med en mixer.

    6.Tillsätt aubergine i den färdiga purén, låt den brygga i några minuter och du kan servera, garnerad med örter.smaklig måltid!

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna