Höstens närmande är den traditionella tiden för hembakning.Det enklaste receptet är charlotte med äpplen..
Pajen är så igenkännlig och välbekant att det helt enkelt är omöjligt att äta den i det oändliga.Låt oss prata om ett välsmakande alternativ.
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, berättade för oss hur man gör en plommonpaj med aspic.
Du behöver:
Hur man lagar mat
1.Skär rena plommon i halvor och ta bort gropar.
2.Vispa ägg med socker (60 g) tills ett fluffigt skum bildas och tillsätt salt, vegetabilisk olja och gräddfil.
3.Vispa och sikta mjölet i små portioner, tillsätt citronsyra och läsk och blanda sedan degen.
4.Smörj ugnsformen med smör, häll i degen, lägg plommonen med snittsidan uppåt, sänk ner dem i degen.
5.Strö dem med socker (20 g), valfri kanel och grädda i en ugn förvärmd till 180 grader i 45-50 minuter.
Kakan tas ur formen efter att den svalnat och strös över strösocker.smaklig måltid!