HomeUncategorizedVad man ska laga istället för charlotte: ett recept på gelépaj med...

Vad man ska laga istället för charlotte: ett recept på gelépaj med en ovanlig fyllning

Höstens närmande är den traditionella tiden för hembakning.Det enklaste receptet är charlotte med äpplen..

Pajen är så igenkännlig och välbekant att det helt enkelt är omöjligt att äta den i det oändliga.Låt oss prata om ett välsmakande alternativ.

Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, berättade för oss hur man gör en plommonpaj med aspic.

Du behöver:

  • plommon 500 gr.
  • mjöl 250 gr.
  • ägg 3 st.
  • gräddfil 20% 130 gr.
  • socker 80 gr.
  • läsk 1 tsk.l.
  • citronsyra 0,5 tsk.l.
  • vegetabilisk olja 50 gr.
  • nypa salt.
  • smör,.
  • strösocker.
  • Hur man lagar mat

    1.Skär rena plommon i halvor och ta bort gropar.

    2.Vispa ägg med socker (60 g) tills ett fluffigt skum bildas och tillsätt salt, vegetabilisk olja och gräddfil.

    3.Vispa och sikta mjölet i små portioner, tillsätt citronsyra och läsk och blanda sedan degen.

    4.Smörj ugnsformen med smör, häll i degen, lägg plommonen med snittsidan uppåt, sänk ner dem i degen.

    5.Strö dem med socker (20 g), valfri kanel och grädda i en ugn förvärmd till 180 grader i 45-50 minuter.

    Kakan tas ur formen efter att den svalnat och strös över strösocker.smaklig måltid!

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna