HomeUncategorizedVad man ska laga av äpplen till vintern: läcker puré istället för...

Vad man ska laga av äpplen till vintern: läcker puré istället för tråkig sylt

Ett recept på läcker äppelmos med kondenserad mjölk, som kan förseglas för vintern istället för sylt, vinner popularitet bland hemmafruar.

Ingen behöver berätta eller bevisa vilken glädje denna efterrätt kommer att orsaka hos barn och vuxna..

Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en fjärdeklassig kock och bagare, berättade för oss hur man lagar mat.

Du behöver:

  • äpplen – 2-2,5 kg.
  • kondenserad mjölk – 1 burk.
  • vatten – 200 ml.
  • Hur man lagar mat

    1.Var uppmärksam på kvaliteten på ingredienserna.Äpplen är lämpliga för alla sorter och storlekar, men bara färska.Naturlig kondenserad mjölk utan onödiga tillsatser.

    2.Äpplen måste tvättas och kärna ur.

    3.Lägg dem i en kastrull, tillsätt vatten, låt allt koka upp och koka tills skivorna är mjuka.

    4.När det är klart, mal allt med en mixer och tillsätt kondenserad mjölk till purén.

    5.Rör om och låt koka i ytterligare 10 minuter, rör om för att undvika att det bränns.Koka upp och häll purén i sterila och torra burkar.

    Täck med lock, vänd på och förvara i kylen när den är kall.

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna