HomeUncategorizedVad man lagar med zucchini: variationer på temat koreansk sallad

Vad man lagar med zucchini: variationer på temat koreansk sallad

Den som tror att han redan har provat allt som kan göras av zucchini har nog fel..

I slutet av säsongen börjar grönsaker bära frukt som galningar, och hemmafruar hinner knappt bearbeta skörden till kaviar..

Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i fjärde klassen, berättade för oss hur man lagar en läcker zucchinisallad.

Du behöver:

zucchini – 1 kg;
morötter – 300 gr;
socker – 1 msk.l.;
vitlök – 4 kryddnejlika;
salt, peppar (het), örter efter smak;
koriander – 1,5 tsk.l.;
sojasås – 1 msk.l.;
vegetabilisk olja – 10 msk.l.;
äppelcidervinäger – 2 msk.l.

Hur man lagar mat

1.Morötter och zucchini måste rivas med ett koreanskt morotsrivjärn.

2.Passera vitlöken genom en press och blanda ihop grönsakerna, tillsätt kryddor, salt och socker.

3.Fyll sedan arbetsstycket med varm vegetabilisk olja, tillsätt sojasås och vinäger, rör om och låt det brygga i flera timmar.

När grönsakerna är blötlagda i marinaden, servera.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna