HomeUncategorizedVad man lagar med potatis: ovanlig och välsmakande skotsk mat

Vad man lagar med potatis: ovanlig och välsmakande skotsk mat

Det är allmänt accepterat att potatisrätter tillagas endast som tillbehör.Men det finns rätter som kan kallas grundläggande..

Till exempel, i Skottland är det vanligt att servera scones till frukost.De kan ätas med antingen bacon eller sylt..

Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i fjärde klassen, berättade för oss hur man gör scones.

Du behöver:

  • potatis – 250 gr.
  • smör (smör) – 25 gr.
  • mjöl – 50 gr.
  • bakpulver – 1/4 tsk.l.
  • Hur man lagar mat

    1.Potatis måste skalas och kokas tills den är mjuk, eller använd färdigt potatismos.

    2.Tillsätt sedan mjöl blandat med bakpulver och smör, knåda degen.

    3.Dela degen i två lika delar och forma bollar.

    4.Från varje del formar vi en platt rund kaka upp till 5 mm tjock, skär i 4 delar, gör punkteringar på alla sidor och stek på medelvärme i en uppvärmd stekpanna med smör.

    Stek tunnbröden på båda sidor i 3-4 minuter.Servera med krämig sås och örter, sylt eller till och med fisk.

    Tidigare har vi berättat hur man jäser tomater i en kastrull på tre dagar.

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna