HomeUncategorizedVad erfarna kockar lägger till när de kokar ris: inte alla känner...

Vad erfarna kockar lägger till när de kokar ris: inte alla känner till dessa knep

Det är inte alla som får riset som det ska: smuligt och enhetligt.

Många får ändå den vanliga gröten, även när de tillagar en sidorätt.

Faktum är att inte alla hemmafruar känner till de professionella knepen för matlagning, delar erfarenheten av vår tidnings matlagningsexpert kock Julia Arkhipova.

Vad ska läggas till när du lagar gryn?

Jasminte

Om du verkligen vill servera ovanligt gott ris av hög kvalitet till bordet finns det inget bättre alternativ.Försök att välja jasmintepåsar utan smakämnen.

En sådan sidrätter kommer inte att lämna någon likgiltig.

Citronsaft

Om du till och med lägger till en liten mängd citronsaft när du lagar ris, kommer strukturen att bevaras.Du kommer att ha en utmärkt sidrätter som ser enhetlig ut.

Tack vare citronsaften kommer riset definitivt inte att koka till mos.

Vinäger

Vinäger utför exakt samma uppgift som citronsaft: tillsätt bara några droppar.Du kan använda äppelcidervinäger istället för vanlig vinäger.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna