Det finns inget komplicerat i beredningen av kall soppa, men trots detta får inte alla värdinnor skålen perfekt, nämligen transparent, som en tår.
Anledningen är att inte alla känner till en enkel teknik som gör kolodeterna så här – vi fick höra om det av experten på BelNovosti online-utgåva, kocken Yulia Arkhipova.
Men först och främst tycker vi att det är nödvändigt att lista de grundläggande reglerna för matlagning av kolodets.
Hur man lagar kallcock ordentligt
1.Innan du börjar tillaga kallskänk ska köttet som du tänker använda för detta ändamål blötläggas i kallt vatten i minst två timmar.
2.Därefter tömmer du vattnet som du blötlagt köttet i, häller färskt vatten över det och skickar det till kokaren.
3.Vänta tills den kommande kallskänkan kokar och ställ sedan in värmen på låg – buljongen ska inte koka hårt.
4.Var noga med att skumma av eventuellt skum som har bildats under kokningen.
5.Passera buljongen genom en sil innan du häller upp kolodeterna.
Hur man räddar grumlig cholodeck
Om du märker att buljongen har fått en vitaktig färg är detta en anledning till oro, eftersom den kan bli grumlig och se oattraktiv ut efter stelning.
Men det finns ingen anledning till panik – du kan fortfarande rädda cholodeck och ditt rykte som kock.
Tillsätt helt enkelt några droppar citronsaft i en kastrull med buljong.Exempelvis räcker 50 milliliter citronsaft till en femlitersgryta, vilket är hälften av en citron.
Syran i citronsaften gör att buljongen blir klar.Oroa dig inte, citronsaften kommer inte att förstöra smaken på din maträtt – du kommer inte att smaka den i den färdiga coldcake.
Tidigare berättade vi vad du ska göra om potatisen inte bryns ordentligt.