Idag är det svårt att föreställa sig matlagning utan majonnäs.Den fungerar som en salladsdressing, en bas för olika såser, och ett tillägg till soppor, smörgåsar och huvudrätter..
Därför föreslår experten från BelNovosti-nätverkets publikation, kocken Yulia Arkhipova, att göra majonnäs själv – det är snabbt och billigt, och dessutom innehåller den färdiga produkten inte färgämnen eller konserveringsmedel..
För att göra detta behöver du:
Häll vegetabilisk olja i mixerskålen och tillsätt salt och socker samt vinäger.
Efter detta, tillsätt senap till resten av ingredienserna och bryt försiktigt ägget, försök att hålla äggulan intakt.
Använd en mixer och vispa alla ingredienserna, börja på låg hastighet, tills du ser att massan börjar tjockna och blir vit.
Det tar cirka 30 sekunder att vispa, varefter den färdiga majonnäsen kan överföras till en glasburk och förvaras i kylen – här kan den stå i upp till en vecka.