HomeUncategorizedTillsätt 3 ingredienser till de malda köttbullarna: du kommer att glömma torra...

Tillsätt 3 ingredienser till de malda köttbullarna: du kommer att glömma torra och tunna kotletter för alltid

Ofta klagar hemmafruar, när de förbereder kotletter, över att den resulterande produkten är tunn, torr och tät..

Kanske ligger problemet i själva köttet.Allt passar inte till köttfärs..

Det finns dock sätt att få utmärkt malet kött från även det mest ’blygsamma’ köttet och, som ett resultat, utmärkta kotletter (saftiga, höga, fluffiga).

Eller snarare, det är inte metoder, utan ingredienser.Det finns bara tre av dem, men det är de som kommer att göra det som sägs ovan”, informerar experten på BelNovosti-nätverkets publikation, kocken Yulia Arkhipova.

Salo

Låt oss lägga en bit ister i köttkvarnen tillsammans med köttet.Det kommer att öka fetthalten i köttet och göra kotletterna möra.

Dessutom kommer ister att ge köttfärsen mer klibbighet, och detta kommer att hjälpa till att forma produkterna mycket bättre.

Som ett resultat visar sig våra kotletter vara mer fluffiga, ömma och inte alls täta.

Lök med potatis eller mannagryn

Potatis kommer att ge kotletterna fluffighet och ömhet.Ja, köttet blir inte fett, men det kan nog kallas saftigt.

Detsamma gäller lök.Den senare måste dock sauteras i olja, inte rå.

Fet stekt lök kommer att ge större saftighet till kotletterna och förbättra smaken.

När det gäller potatisen kommer vi att passera dem genom en köttkvarn rå.Men inte mer än 10-15 viktprocent köttfärs.

Efter knådning är det lämpligt att lägga färsen i kylen i 1 timme så att den blir mer trögflytande.

Ett annat alternativ är mannagryn.Oftast används den till fisk- eller kycklingkoteletter, men den kan också användas till köttkotletter – det ger dem fluffighet.

Och för att bevara köttsaften måste du lägga till torr semolina.

Exakt hur mycket man ska lägga till beror på köttet.Men åtminstone ett par teskedar per 500-700 gram kött.

Lägg efteråt färsen och mannagryn i kylen så att den senare sväller av saft och kombineras normalt med köttet.

Kallt vatten

Tillsätt isvatten till färsen för att skapa ånga under stekningen.

Det senare kommer att fluffa upp det och förhindra att det torkar ut, och kommer också att lyfta kotletternas sidor.

Du kan också lägga till lite konjak till köttfärsen, som när den avdunstar lyfter kotletterna och ger dem fluffighet och saftighet.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna