HomeUncategorizedStrawberry confiture: vad det är och hur man förbereder det

Strawberry confiture: vad det är och hur man förbereder det

Konfituren låter ovanligt och aptitretande.Faktum är att denna dessert skiljer sig i smak från vanlig sylt, för förutom bär och socker används ytterligare en ingrediens..

I en tid när hemmafruar börjar göra jordgubbsförberedelser för vintern, är det dags att prova detta recept..

Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i fjärde klassen, berättade för oss hur man gör jordgubbskonfitur.

Du behöver:

  • jordgubbar – 1,5 kg.
  • socker – 1,5 kg.
  • vatten – 100 ml.
  • agar-agar – 40 gr.
  • Hur man lagar mat

    1.Vi tvättar bären och tar bort stjälkarna, varefter vi skär de stora bären i bitar.

    2.Ta en kastrull med tjock botten, tillsätt bären, häll på vatten och ställ in på medelvärme.När det kokar, koka i ytterligare 10 minuter, rör om bären.

    3.Blanda sedan agar-agar och 3 matskedar socker.Lägg till bären och koka ytterligare 3 minuter, rör om sylten.

    4.Efter detta, häll i det återstående sockret, koka upp och koka i ytterligare 3 minuter.

    Häll den varma konfituren i sterila burkar och stäng med lock.smaklig måltid!

    Tidigare berättade vi hur man bakar ister läckert.

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna