HomeUncategorizedSluta observera förhållandet 1:2 och riset blir smuligt: ​​glöm klibbig gröt

Sluta observera förhållandet 1:2 och riset blir smuligt: ​​glöm klibbig gröt

Att laga ris så att det inte blir till gröt är inte alls svårt.

Du behöver bara sluta följa föråldrade råd.I synnerhet finns det inget behov av att upprätthålla ett förhållande på 1:2.

Vi berättar hur man lagar ris så att det blir fluffigt.

Hur man lagar fluffigt ris

Först måste riset tvättas noggrant.För det andra måste du laga mat i en kastrull.

Stek först riset i vegetabilisk olja i tre minuter.Tillsätt sedan kokande vatten.

Om du tog ett glas ris, tillsätt ett glas kokande vatten.Salta, tillsätt kryddor.

Täck riset med bakplåtspapper, täck toppen med ett lock och låt sjuda i ca 12 minuter.

Efter denna tid, linda kastrullen med handdukar.Efter 10-15 minuter kan riset serveras.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna