HomeVäxterSalta aldrig ister så här - du förstör det bara: 3 misstag...

Salta aldrig ister så här – du förstör det bara: 3 misstag gör det svårt

Det är inte alltid möjligt att salta ister så att den blir mjuk.

Vi berättar om tre misstag vid saltning av ister som gör den hård.

Varför ister blir segt

För det första bör du inte välja att salta ister med ett brett köttlager.

Ju mindre kött, desto snabbare saltning och desto mer öm blir ister.

För det andra, skär inte ister i små bitar, de ska vara av medelstorlek.

För det tredje bör ister saltas i minst 5-6 dagar, du kan till och med salta den i en vecka.Stora bitar saltas längre.

En dag eller två ister hålls i rumstemperatur (+18-23 grader) och placeras sedan i kylen på den nedre hyllan.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna